Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vegatop

Seitan deel 1

E-mail Print PDF

In een ver verleden heb ik een poging gedaan om zelf seitan te maken. Het resultaat was, van wat ik me kan herinneren, een sponzig soort brood, waar ik plakken van kon snijden die ik kon bakken. Het smaakte redelijk, maar ik vond het niet al dat werk waard.

In mijn zoektocht naar leuke recepten kwam ik keer op keer seitan-achtige producten tegen. Ik besloot het dus weer een keer te proberen. Het idee was als volgt: je mengt tarwemeel en water en kneed dat tot een deeg. Dat deeg zet je een paar uur, of desnoods een hele nacht, onder water zodat het zetmeel los kan komen. Daarna kneed je het onder water, waarbij je het water steeds ververst tot tot water vrijwel helder blijft. Van wat er over blijft snij je plakken van een goede centimeter dik en die kook je anderhalf uur in een bouillon. Daarna kan je je uitleven, want die plakken kan je overal voor gebruiken.

Read more...
 

Oud en Nieuw

E-mail Print PDF

Oud en Nieuw betekent de hele dag oliebollen en appelflappen eten. Die zijn dan meestal de dag ervoor gebakken en blijven staan tot ze op zijn, of echt niet meer te eten zijn. Ik zou graag het recept geven van deze lekkernijen, maar ik heb ze zelf nog nooit gemaakt. Vroeger bakte mijn vriendin ze en daar hielp ik dan bij. Tegenwoordig krijg ik ze "aangeleverd" van mijn moeder. Ook zij bakt ze zelf, maar volgens mij gebruikt ze gewoon pakken oliebollenmix.

Read more...
 


Page 15 of 15
Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.