Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vegatop

Pizza

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 7. Een makkelijke zaterdag met pizza. Ik haal dan normaal kant en klare bodems met saus en gooi daar (veel te) veel op. Gevolg: niet echt een goede pizza. Wel een knpperige rand, maar verder zacht en vochtig (om maar niet te zeggen nat). Dat moet anders kunnen. Ik heb overwogen om zelf deeg te maken, maar ben uiteindelijk toch voor de bodems gegaan.

pizza

 

Read more...
 

Pad thai

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 6. Ik was van plan om bami te eten, maar opeens werd gevraagd of we pad thai konden eten. Natuurlijk kan dat, maar dan moet ik wel even aan de slag. Het recept bevat kip, gamba's en ei. Ik besloot in de aziatische stijl te blijven met dit recept als resultaat.

pad thai

 

Read more...
 

Andijviestamppot met tempeh

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 4. Een dagje stamppot, in dit geval stamppot rauwe andijvie. Voorheen deed ik nog wel eens blokjes komijnekaas door de stamppot, maar daar ben ik een tijdje geleden al mee gestopt. Ik heb een tijdje gemaksproducten gebruikt (burgers of worsten), maar recent ben ik voornamelijk overgegaan op tempeh. Ik ben toen ook saus gaan maken, voornamelijk om de olie in de pan en de marinade op te maken.

Andijviestamppot

 

Read more...
 

Bonenburger

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 5. Op werkdagen eten we vaak erg basic. Sperziebonen (vergiet ze niet af te gieten) gecombineerd met witte bonen in tomatensaus is erg makkelijk. Daarbij gekookte aardappelen en een gemaksproduct. In dit geval was het een Hollandse bonenburger van HAK. De burger smaakte wel goed. Alleen ben ik geen fan van tuinbonen, dus de hele tuinbonen in de burger, die ook een beetje taai waren geworden, dat was niet helemaal mijn smaak. Gelukkig staat op de binnenkant van de verpakking een recept om ze zelf te maken. Overigens is dit recept, in tegenstelling tot de burgers, niet veganistisch.

Witte bonen, sperziebonen en bonenburger

 

Sla met bonen

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 3. Vandaag aten we krieltjes met sla. Dat lijkt zo makkelijk voor een veganist, maar ik at mijn sla altijd met ei en feta. Als je dat weglaat wordt het helemaal zo weinig. Ik besloot bonen aan de sla toe te voegen voor de proteïne. Om een beetje van de zoutige smaak erin te krijgen heb ik olijven en gemalen walnoten en edelgistvlokken toe te voegen. Normaal maak ik een vinaigrette en door de ei(dooier) wordt dat een beetje een dressing. Om dat te bereiken heb ik een paar eetlepels aquafabamayonaise, wat azijn, gedroogde dille, ketchup en zout en peper gemengd.

De dressing kan ik er in houden, die was goed genoeg. De olijven, dat was lang geleden, maar ook goed. De bonen, ik weet het niet. Het vult, maar het zou iets smaakvoller mogen. Nu waren ze een beetje melig.

Een foto ontbreekt. De batterij was leeg.

 


Page 8 of 15
Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.