Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vegatop

Tahoe of tofu?

E-mail Print PDF

Het leuke van recepten opschrijven, is dat anderen daar ook van kunnen genieten. Althans, dat hoop je dan. Maar gaan mensen die recepten ooit vinden? Ik gebruik altijd tahoe, maar anderen noemen dat tofu. Afhankelijk van mijn bui gebruik ik gemberpoeder of djahe. Snappen mensen dat dat hetzelfde is? In mijn laatste recept ging tjenkeh, dus daar het ik maar bijgezet dat het gemalen kruidnagel is. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Kurkuma of geelwortel? Laos of galanga?

Read more...
 

Erwtensoep

E-mail Print PDF
User Rating: / 2
PoorBest 

Ik ben geen echt soepmens, maar erwtensoep (of zoals wij dat zeggen Egtesoep) vind ik heerlijk. Dan wel originele, oer-Hollandse snert, geen bouillon waar wat erwten tussen de andere ingredienten drijven. Heel lang heb ik het niet gegeten, omdat ik niet wist hoe ik het klaar moest maken. Gelukkig kreeg ik toen een inventieve vriendin, die haar niet-vegetarisch soep, veganiseerde. Bij deze dus haar recept.

Probeer de knolselderij niet eerst te schillen en dan pas in plakken te snijden. Dat is onbegonnen werk. Uit ervaring weet ik dat dit veel sneller gaat. In plaats van (een deel van) de spliterwten kunnen ook hele erwten gebruikt worden, maar die moeten eerst een nacht geweekt worden.

Read more...
 

Cajun?

E-mail Print PDF

Vandaag stond er pompoenrisotto met cajun kikkererwtenburgers op het menu. Een perfecte combinatie. De rijst en de kikkererwten vullen elkaar goed aan en het zoetige van pompoen staat tegenover het pittige van cajun.

En dan nu de praktijk...

Read more...
 

Het is koud buiten

E-mail Print PDF

Het is koud buiten en de kou strooide roet in het eten voor wat betreft de planning. Maandag zou ik couscous met groenten maken, maar door het slechte weer was ik pas heel laat thuis en hebben we maar brood gegeten. Dinsdag stond de couscous met groenten al klaar toen ik thuis kwam. Volgens een heel ander recept als ik in gedachte had, maar net zo goed lekker. Witte bonen in plaats van kikkererwten en met andere kruiden.

Read more...
 

Seitan deel 1

E-mail Print PDF

In een ver verleden heb ik een poging gedaan om zelf seitan te maken. Het resultaat was, van wat ik me kan herinneren, een sponzig soort brood, waar ik plakken van kon snijden die ik kon bakken. Het smaakte redelijk, maar ik vond het niet al dat werk waard.

In mijn zoektocht naar leuke recepten kwam ik keer op keer seitan-achtige producten tegen. Ik besloot het dus weer een keer te proberen. Het idee was als volgt: je mengt tarwemeel en water en kneed dat tot een deeg. Dat deeg zet je een paar uur, of desnoods een hele nacht, onder water zodat het zetmeel los kan komen. Daarna kneed je het onder water, waarbij je het water steeds ververst tot tot water vrijwel helder blijft. Van wat er over blijft snij je plakken van een goede centimeter dik en die kook je anderhalf uur in een bouillon. Daarna kan je je uitleven, want die plakken kan je overal voor gebruiken.

Read more...
 
More Articles...


Page 6 of 7