Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vegatop

Sla met geroosterde kikkererwten

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 22. Opnieuw een sladagje. Ik had bedacht om er dit keer geroosterde kikkererwten door te doen. Met de aquafaba weer easy vegan mayo gemaakt. Ik heb daarbij 30 ml olijfolie vervangen door zonnebloemolie en dat was veel beter voor de smaak. Hij was alleen iets dunner dan de vorige keer. De kikkererwten heb ik met een beetje olijfolie, cayennepeper en kala namak een goed half uur geroosterd op 200 graden. Het was lekker, zowel in als buiten de sla.

Geen foto vandaag, had de camera even niet bij de hand.

 

Tahoe sate

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 21. Of we saté en stokbrood konden eten. Nou dat kan. Ik maak al jaren saté van tahoe. Het was een van de eerste gerechten die ik maakte toen ik begon te koken. Wat ik altijd doe, is marineren (hoe langer hoe beter). Tahoe kaal bakken en hopen dat achteraf wat smaak van de pindasaus opgepakt wordt, is niets voor mij. Wat ik nooit (meer) doe, is stokjes. Ik heb het geprobeerd, maar de tahoe scheurde steeds bij het keren.

Tahoe sate

 

Read more...
 

Kikkererwten met groenten

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 19. Ik had trek in iets pittigs en er waren nog een stukje bloemkool en een restje spinazie, die op moesten. Tijd dus om iets makkelijks te maken: kikkererwten met groenten. Terwijl het ene in de pan ligt, snij je het volgende en zo ga je door tot het klaar is. Je kan er van alles in verwerken en het zo heet maken als je zelf wilt.

Kikkererwten met groenten

 

Read more...
 

Mislukt gehaktbrood

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 20.Omdat ik aardappelen en boontjes met de rest zou delen, besloot ik klassiek te gaan: gehaktbrood met paddenstoelensaus. Na wat rond gekeken te hebben besloot ik een grote mix van alles te maken: havermoutvlokken, amandelen, kikkererwten, zwarte bonen, olie, ui, paprika, rode peper en champignons. Met een bovenlaag van ketchup, cayennepeper, molasses en water. En een saus van ui, champignons, balsamico, sojasaus, molasses, bloem en water. Tot zover het idee.

Mislukt gehaktbrood

 

Read more...
 

Andijviestamppot met restje

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 18. Er zijn dagen, die je eigenlijk over zou willen slaan. Dit was zo'n dag. Vanochtend laat op, maar met een gelukje op tijd op kantoor. Toen hield het geluk op. Ik kreeg een berichtje dat de koelkast RIP is. Uiteindelijk is die toch nog gereanimeerd, maar het gooide de planning behoorlijk in de war. Opeens kwam er andijviestamppot op het menu en daar wilde ik pulled paddestoel van Van Boven bij maken. Door een enorme vertraging op weg naar huis, kon ik pas kwart voor 9 gaan koken. Ik besloot dat de oesterzwammen lekker in de koelkast mochten blijven en heb het restje van gisteren in een pan gegooid. Lepel bloem erbij, water erbij en verwarmen tot alles warm is en het water door de bloem gebonden. Nog wat smaak toegevoegd (sojasaus, peper en pikante en gerookte paprikapoeder) en ik kon eten.

Andijviestamppot met een restje

 


Page 5 of 15
Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.