Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vegatop

Prutje van Rutje

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 27. Vandaag staat prutje van Rutje op het programma. Een pan vol groenten (ui, prei, champignons, aubergine, courgette, rode peper, paprika, knoflook), waar op het laatst gebakken krieltjes doorgaan en waarover op het bord geraspte kaas gaat. Laat de kaas weg en het veganistisch, maar dan is het wel kaal. De kaas voegt hier een hoop toe, al was het alleen al smaak. Er moest iets bij, maar ik kon niet besluiten wat. Ik heb gistvlokken staan, maar dat is niet echt vullend. Ik besloot een kleine aardappel, een worteltje en een klein blikje tuinbonen te koken en daar puree van te maken. Dat was de basis en daar gingen 5 lepels edelgist door. En vervolgens wat zout en peper, een lepeltje Dijon, een beetje citroensap, een handje walnoten, net zolang bouwen tot het enigszins naar wens was. Het kan veel beter, maar ik weet nu in ieder geval waar ik kan beginnen de volgende keer.

Geen foto, die was mislukt.

 

Eenvoudige chili

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 26. Vandaag een eenvoudige chili. Zeer eenvoudig zelfs. Ik heb alleen een halve plak tempeh gebakken en en op smaak gebracht met een beetje peper, paprikapoeder en sojasaus. De rest is voor mij gedaan (of kwam uit een zakje of potje). Geen wereldmaaltijd, ook geen wereldsmaak, maar wel makkelijk

eenvoudige chili

 

Rijstnoedels met paddestoelen, groenten en tempeh

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 24. Vandaag een variant van pad thai. Ik heb wat gemarineerde tempeh gebakken, evenals 2 eryngii (koningsoesterzwammen) in plakjes en een bakje shimeji. Daarna liet ik gefrituurde tahoe met een mengsel van zeewiersaus en sojasaus aanbranden. De tahoe heb ik dus gekiept en ik ben verder gegaan met sereh, knoflook, rode peper en gember kort bakken in olie. Een tomaat erbij en daarna sugar snaps en een scheut van dat zeewier/sojasaus-mengsel om alles een paar minuten te koken. Gekookte rijstnoedels erbij en alles even doorbakken. Paddestoelen erbij evenals de tempeh en alles omscheppen. Hand taugé erin, even omscheppen en vuur uit. Korianderblad en pinda's erover en klaar. Ook zonder de tahoe best te doen.

noedels paddestoelen tempeh en groenten

 

Bietjes en oesterzwammen

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 25. Vandaag dan toch de bietjes, die er al een tijdje lagen, en de oesterzwammen, die ook al veel eerder op de planning stonden. De bietjes heb ik klaar laten maken, de oesterzwammen heb ik zelf gedaan. Ik heb ze eerst gerookt: 5 minuten op het vuur en daarna met gesloten rookpan laten staan tot ze gebruikt worden. Vervolgens roerbakken met een scheutje olie en een lepel sesamzaad. En daarna een mengsel van rijstwijn, sojasaus, sesamolie en agavesiroop toegevoegd en behoorlijk in laten koken.

bietjes en oesterzwammen

 

Tahoesticks

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 23. De bedoeling was doperwten met peen en tahoesticks, maar toen ik binnen kwam stonden de wortels al in de oven. Met boter. Dus bleven alleen de doperwten over naast gekookte aardappelen. En natuurlijk de tahoesticks. Ik was gisteren al begonnen met de voorbereiding: de tahoe in de marinade zetten. Restte vandaag alleen het paneren en het bakken.

tahoesticks

 

Read more...
 


Page 4 of 15
Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.