Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vegatop

Sla met bonen

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 3. Vandaag aten we krieltjes met sla. Dat lijkt zo makkelijk voor een veganist, maar ik at mijn sla altijd met ei en feta. Als je dat weglaat wordt het helemaal zo weinig. Ik besloot bonen aan de sla toe te voegen voor de proteïne. Om een beetje van de zoutige smaak erin te krijgen heb ik olijven en gemalen walnoten en edelgistvlokken toe te voegen. Normaal maak ik een vinaigrette en door de ei(dooier) wordt dat een beetje een dressing. Om dat te bereiken heb ik een paar eetlepels aquafabamayonaise, wat azijn, gedroogde dille, ketchup en zout en peper gemengd.

De dressing kan ik er in houden, die was goed genoeg. De olijven, dat was lang geleden, maar ook goed. De bonen, ik weet het niet. Het vult, maar het zou iets smaakvoller mogen. Nu waren ze een beetje melig.

Een foto ontbreekt. De batterij was leeg.

 

Cous cous

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 2. We eten vaker cous cous en ik eet het eigenlijk al die tijd al veganistisch. Het is een heel simpel recept. Voor de cous cous zelf hoef je alleen maar water te kunnen koken. Een eetlepel olijfolie en de cous cous erdoor roeren met een vork en afgedekt laten staan tot je klaar bent met de rest. Dan nog met de vork los maken. De falafel koop ik kant en klaar en hoef ik dus alleen even op te bakken. Voor de groenten heb ik 2 opties: een zak voorgesneden groenten van de super, of alles zelf snijden. Dit keer heb ik het laatste gedaan.

Cous cous

Read more...
 

Kikkererwten/mais-burger

E-mail Print PDF

Zaterdag is normaal gesproken een gemaksdag. Geen gedoe met het eten, gewoon iets makkelijks. Vandaag was een beetje anders. Ik had zin in een burger en besloot te gaan voor The Best Vegan Burger. Ik had er een blik kikkererwten voor nodig en besloot dus ook maar Easy Vegan Mayonaise te maken.

Kikkererwten/mais-burger

Ok, de foto had beter gekund. Maar goed, het is de eerste keer dat ik een foto van (mijn) eten maak.

Read more...
 

Geroosterde bloemkool

E-mail Print PDF

Vegan Challenge dag 1. Opnieuw een veganistisch gerecht van Jamie Oliver: Geroosterde bloemkool. Met daarbij een pilav, gebaseerd op een recept van The Kitchn, en een gemengde salade.

Pilav en geroosterde bloemkool

 

Read more...
 

Soepie

E-mail Print PDF

Als we soep eten, is dat meestal 2 dagen achter elkaar. We maken zelf bouillon en ik krijg daar zo'n 2 tot 3 liter van, die ik naar eigen inzicht kan gebruiken. Soms maak ik 1 recept, maar meestal beide dagen een ander. Al is recept een groot woord. Dit keer was het preisoep met paddenstoelen en rode linzensoep met boerenkool.

Read more...
 


Page 4 of 11