Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vegatop

Chili en patat

E-mail Print PDF

Een internationaal dagje vandaag. Ik moest iets klaarmaken bij Belgische frieten, die vanwege het niet-vegetarische deel van het gezin op tafel stonden. In de oven gebakken camembert is lekker, maar wordt na de zoveelste keer ook saai. Een paar weken terug had ik een chili gemaakt van 3 soorten bonen en dat smaakte lekker. Omdat er nog een plak tempeh lag, besloot ik een chili te maken met tempeh.

Read more...
 

Soygood Groentenburger

E-mail Print PDF
User Rating: / 1
PoorBest 

Vandaag maar eens een poging gedaan om een Soygood groentenburger van de Aldi smaakvol klaar te maken.De rest van de maaltijd bestond uit snijbonen en gekookte aardappelen.

Volgens de gebruiksaanwijzing moeten de burgers 6 minuten op middelmatig vuur gebakken worden in een beetje olie of boter. Dus een scheutje (Aldi-)olijfolie in de pan, verhitten en bakken maar. Ondertussen een bord snijbonen en aardappelen opgeschept en 2 minuten in de magnetron gezet (ik at na de rest van het gezin). Voor de zekerheid de burgers ook maar gelijk gekeerd. Dat was niet onnodig, want de onderkant begon al redelijk te kleuren.

Read more...
 

Scrumbled tahoe

E-mail Print PDF

Lunch op Bevrijdingsdag. Lekker thuis, maar wat ga je eten? Thuis is er geen bedrijfsrestaurant waar je even wat te eten kan halen. Vreemd genoeg had ik er ook niet aan gedacht dat ik vandaag thuis zou eten.

Een blik in de koelkast maakte duidelijk dat er nog tahoe en champignons waren. Ook lagen er nog wat tomaten van afgelopen weekend. In de voorraadkast werden nog wat pitabroodjes gevonden. Het volgende recept werd ter plekke bedacht.

Ingredienten

Read more...
 

Makkelijk dagje

E-mail Print PDF

Met de huidige zomerse temperaturen wil ik zo makkelijk mogelijk eten. Toegegeven, de afgelopen weken waren de maaltijden niet altijd even gezond. Ook vandaag was het niet echt gezond: friet met hamburgers. Om het nog iets aan vitamines te geven, heb ik er ook een bietensalade bij gemaakt.

De frieten en hamburgers kwamen gewoon uit de supermarkt. De hamburgers waren in dit geval Tivali hamburgers van de AH. Ik had ze al een tijdje geleden in de aanbieding gekocht en thuis in de vriezer gegooid. Altijd handig om iets achter de hand te hebben.

Read more...
 

De slechtste kookdag ooit

E-mail Print PDF

Vandaag had ik de slechtste kookdag in ruim een kwart eeuw. Er stonden 2 gerechten op het menu: aardappelpuree en spinazie-ovenschotel.

Om de aardappelpuree niet te papperig te maken zou ik wat extra ingrediënten toevoegen. Naast gebruikelijke zaken als ui en bleekselderij voegde ik ook zonnebloempitten toe. Dat ingrediënt was eigenlijk nieuw voor mij. Ik gebruik het af en toe en in kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld in een brood. Ik neem dan een klein bakje of zakje en dat gaat prima. Nu had ik wat meer nodig en ik besloot een grote zak geroosterde en gezouten zonnebloempitten te kopen.

 

Read more...
 


Page 3 of 7