Vegatop

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Updates

Ingredienten

E-mail Print PDF

Ik ben weer aan een groot project begonnen: het vastleggen van alle ingredienten. Op die manier kan je uiteindelijk recepten vinden op basis van een ingredient. Daarnaast komt er dan ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld extra informatie over een ingredient op te nemen en vanuit de recepten naar een ingredient te verwijzen. Het kan alleen wel even duren voordat alle ingredienten verwerkt zijn. Het blijft namelijk handwerk.

 

Engelse versie

E-mail Print PDF

Ik ben begonnen met het vertalen van recepten in het Engels. Dat valt nog niet mee. Engelse recepten naar het Nederlands vertalen is veel makkelijker. Tot nu toe ben ik tot 3 vertalingen gekomen. Niet geheel toevallig van de recepten die tot nu toe het populairste zijn. Het zal nog wel even duren voordat alles vertaald is, als het ooit zover komt.

Google vertaling is ook al niet erg behulpzaam. Het vierde recept begint met "Burgers zijn makkelijk om even een maaltijd in elkaar te draaien.". Heel terecht wordt dat vertaald met "Citizens are also easy to turn a meal together.". Ik denk niet dat ik dat ga publiceren. Uiteindelijk moet ik de citizens met 4 tegelijk romdom bruin bakken. Dat kan ik niet maken in een veganistisch recept.

 

Voortgang

E-mail Print PDF

Het ziet er weer iets beter uit. Na wat zoeken heb ik het Joomla!-logo kunnen vervangen door een eigen afbeelding. Nog niet helemaal super, maar het is nu tenminste duidelijk dat je op Vegatop bent en niet op een voorbeeldsite van Joomla!.

Verder zijn de eerste 2 nieuwe recepten toegevoegd en zijn alle recepten (met de hand) voorzien van keywords. Voorheen ging dat automatisch en dat was toch wel wat makkelijker. Aan de andere kant, als ik bij het invoeren van een recept gelijk even wat keywords meeneem, dan is het niet eens zoveel werk.

 

Alle recepten overgezet

E-mail Print PDF

Het was even werken, maar alle recepten zijn overgezet. De oude recepten en het receptenoverzicht zijn bovendien doorgeschakeld naar de nieuwe website. Ik twijfel nog over het overzetten van alle pagina's met ingredienten. In de oude programmatuur werden ze automatisch gegenereerd. Nu zijn de ingredienten van een recept onderdeel van de tekst van het recept. Alles met de hand bijhouden wordt veel werk. Werk is tijd en die tijd sta ik liever in de keuken om nieuwe recepten te proberen. Ik denk dat ik de ingredienten dus hierbij gedag zeg en mijn tijd ga besteden aan andere, extra mogelijkheden, zoals foto's bij recepten, overzichten voor speciale gelegenheden etc.

 

45 recepten omgezet

E-mail Print PDF

Het Kerstdiner is uiteindelijk een bord pitabroodjes met opgebakken mislukte seitan geworden. Gelukkig viel het omzetten van de recepten mee. Er zijn er nu 45 omgezet. Wat dan opvalt is het aantal pageviews. Pindasaus is meer dan 7000 keer bekeken. 7000 keer! Voor een recept dat iedereen had kunnen bedenken. De website is nu 4 jaar online en pindasaus was een van de eerste recepten die erop stond. Dat zijn dus 5 mensen per dag die willen weten hoe je pindasaus maakt. Als je op pindasaus zoekt staat het recept dan ook op de eerste pagina van google.

Een paar recepten zijn bij het omzetten gecorrigeerd. Soms ontbrak er een ingredient en soms waren de hoeveelheden buitensporig. Wie wil er nu 250 teentjes knoflook in zijn pesto?

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 2

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.