Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Turkse laagjesschotel

Turkse laagjesschotel

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Ingredienten

  • 500 gr aardappelen
  • 2 preien
  • 1 klein blikje linzen
  • 1 aubergine
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • chilivlokken
  • 1 dl room
  • 1,5 dl groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 gr feta

Bereidingswijze

Aardappelen in dunne plakjes snijden. Preien fijnsnipperen, wassen en uit laten lekken. Linzen uit laten lekken. Aubergine in blokjes snijden. Knoflook fijnhakken.

Aubergine bakken in de olijfolie.

Ovenschaal van 20x30cm invetten. Bodem bedekken met een derde van de aardappelschijfjes. Bestrooien met zout, peper, chilivlokken en knoflook. Helft van de prei, aubergine en linzen mengen en over de aardappelschijfjes verdelen. In zelfde volgorde nogmaals herhalen en afdekken met de rest van de aardappelschijfjes.

Room, bouillon en laurierblad in een pannetje aan de kook brengen en daarna van het vuur af laten rusten.

Feta verkruimelen en over de schotel verdelen. Laurierblad uit de mix halen en de mix over de schotel schenken. Schotel afdekken met aluminiumfolie en 50 minuten op 200 graden bakken. Aluminiumfolie verwijderen en nog 10 minuten bakken.

 
Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Laatste blog


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.