Frisse taart voor bij de thee of als nagerecht.
Ingredienten
- 100 gr boter
- 200 gr tarwebloem
- 1 el suiker
- 10 eieren
- 2 el witte wijn
- 4 citroenen
- 175 gr suiker
- 250 ml slagroom
- 2 el boter
- poedersuiker
Bereidingswijze
Boter op kamertemperatuur door 125 gram bloem wrijven tot het korrelig wordt. 1 el. suiker, 1 geklopt ei en de wijn toevoegen en tot deeg mengen. Eventueel extra bloem toevoegen tot het deeg niet meer plakt. Taartvorm (of springvorm) van 22 cm. invetten. Deeg uitrollen en de taartvorm ermee bekleden. Vorm minimaal 30 minuten in de koelkast zetten.
Vruchtvlees uit 2 citroenen snijden, zoveel mogelijk sap eruit persen (sap opvangen) en het vruchtvlees kleinsnijden. Vruchtvlees, sap, 4 eieren, 100 gram suiker en slagroom mengen en in de taartvorm gieten. Taart 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden bakken. Taart uit de oven halen en af laten koelen.
1 ei, 4 eidooiers, 75 gram suiker en het sap van 2 citroenen au bien-marie verwarmen en roeren tot het dik begint te worden. Van het vuur af 2 eetlepels boter erdoor roeren. Mengsel af laten koelen.
Mengsel over de taart verdelen en de taart minimaal een dag in de koelkast laten staan. Voor opdienen bestrooien met poedersuiker. Eventueel met verse bessen of bessensaus serveren.