Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pompoenrisotto

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Ingredienten

Bereidingswijze

Bouillon aan de kook brengen en op laag vuur tegen de kook houden.

Sjalotten fijnsipperen. Olie en boter verhitten in een pan tot de boter gesmolten is. Sjalotten toevoegen en 2 minuten fruiten. Knoflook erboven uitpersen en pompoen toevoegen. Geheel nog 3 minuten op matig vuur fruiten. Rijst toevoegen en 4 minuten regelmatig roerend bakken. Wijn toevoegen en bijna droog laten koken. Regelmatig omscheppen.

Zoveel bouillon toevoegen dat de rijst net onder staat. Op laag vuur zachtjes laten koken tot bijna al de bouillon opgenomen is. Af en toe omscheppen. Als de risotto vrijwel droog gekookt is opnieuw bouillon toevoegen. Rijst op deze manier 20 tot 30 minuten koken tot deze gaar is.

Van het vuur af parmesan, peterselie en zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen en scheppend door de risotto mengen.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.