Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Mediterrane keuken Turkse tomatenomelet

Turkse tomatenomelet

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Heerlijk eiergerecht. Vervang de paprika ook eens door groene Turkse paprika.

Ingredienten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 mespunt zout
  • 2 tl peper
  • 3 eieren
  • 1 el peterselie

Bereidingswijze

Ui pellen en grof snipperen. Zaad en zaadlijsten uit paprika verwijderen en paprika in blokjes snijden. Tomaten in stukjes snijden. Knoflook pellen.

Olie verhitten in een wokpan. Ui toevoegen en glazig bakken. Paprika toevoegen en 1 tot 2 minuten meebakken. Knoflook erboven uitpersen en tomaten, zout en peper toevoegen. Een paar minuten bakken, regelmatig omscheppen.

Eieren toevoegen en onder regelmatig omscheppen licht laten stollen tot een smeuige massa. Peterselie erdoor scheppen en nog een minuutje laten doorwarmen.

Alternatieven en tips

Lekker met (Turkse) puntjes of Turks brood.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Laatste blog


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.