Ik las ooit over een spaghetti-recept met knoflook en olijven. Dit is de variant die ik er van gemaakt heb.
Ingredienten
- 250 gr spaghetti
- 3 sjalotten
- 125 gr zwarte olijven
- 6 tenen knoflook (halve bol)
- 1 dl olijfolie
- 1 el peper
- 2 el parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
Sjalotten schoonmaken en fijnsnijden. Olijven grof hakken. Knoflook pellen.
Olijfolie verwarmen in een grote pan. Sjalotten toevoegen. Knoflook erboven uitpersen. Olijven toevoegen. Geheel een paar minuten bakken onder constant roeren. Spaghetti erdoor roeren. Peper en Parmezaanse kaas toevoegen en roerend nog een paar minuten doorwarmen.
Alternatieven
De Parmezaanse kaas kan vervangen worden door 1 el gistvlokken en 15 gr amandelen fijn te malen in de keukenmachine.