Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Mediterrane keuken Spaghetti alle olive

Spaghetti alle olive

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Ik las ooit over een spaghetti-recept met knoflook en olijven. Dit is de variant die ik er van gemaakt heb.

Ingredienten

  • 250 gr spaghetti
  • 3 sjalotten
  • 125 gr zwarte olijven
  • 6 tenen knoflook (halve bol)
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el peper
  • 2 el parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.

Sjalotten schoonmaken en fijnsnijden. Olijven grof hakken. Knoflook pellen.

Olijfolie verwarmen in een grote pan. Sjalotten toevoegen. Knoflook erboven uitpersen. Olijven toevoegen. Geheel een paar minuten bakken onder constant roeren. Spaghetti erdoor roeren. Peper en Parmezaanse kaas toevoegen en roerend nog een paar minuten doorwarmen.

Alternatieven

De Parmezaanse kaas kan vervangen worden door 1 el gistvlokken en 15 gr amandelen fijn te malen in de keukenmachine.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.