Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Auberginerolletjes

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Een heerlijk zomers ovengerecht. Lekker met rijst of tabouleh.

Ingredienten

Bereidingswijze

Snij van een aubergine in de lengte 4 plakken uit het midden, elk een halve centimeter dik. Bestrooi ze met zout en leg ze 1 uur in een oven op 100 graden te drogen.

Hak de rest van de aubergine, de worteltjes, de paprika en tomaten klein. Bak de groenten zachtjes in de olijfolie. Voeg de tomatenpuree, 3 uitgeperste teentjes knoflook, witte wijn en water toe en laat dit even stoven.

Meng de couscous met een zelfde hoeveelheid kokend water en laat het een paar minuten intrekken. Meng de couscous met de gehakte pistachenoten, verkruimelde feta, een gehakt teentje knoflook, een snufje zout en peper naar smaak.

Bak de aubergineplakken snel in olijfolie aan beide kanten en laat ze uitlekken. Maak 4 rolletjes van het couscousmengsel en rol elk rolletje in een plak aubergine.

Leg de rolletjes in een geolied bakblik. Meng de gehakte peterselie en dille door de groentenmassa en schep de groentenmassa over de rolletjes. Bak de rolletjes 1 uur in een oven van 200 graden.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.