Portobello Méditerranée met gebakken aardappel en koolsla
Ingredienten
- 3 el olijfolie
- 4 portobello's
- peper
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 2 t knoflook
- 10 olijven
- 5 zongedroogde tomaten
- 2 tl bloem
- 8 kapperappeltjes
- 2 tl zeewiersaus
- 2 tl vocht van kappertjes
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een pan. Snij de steel van de portobello's weg en leg ze op hun kap in de pan en maal er wat peper over. Bak ze 10 tot 12 minuten en keer ze een paar keer.
Snipper de rode ui en paprika. Hak de knoflook fijn. Snij de olijven in grove stukken en de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Haal de portobello's uit de pan en bak de ui zachtjes 2 minuten. Voeg de paprika en knoflook toe. Meng de bloem erdoor en bak alles nog 2 min. Voeg de olijven, zongedroogde tomaten en kapperappeltjes toe. Doe de zeewiersaus en het vocht van de kappertjes bij en meng alles goed. Leg de portobello's op hun kap weer in de pan en warm alles door.
Opmerkingen
Mocht je geen zeewiersaus hebben, dan kan je ook wat zout toevoegen.
In plaats van kapperappeltjes kan je ook kappertjes gebruiken.
Er is uitgegaan van zongedroogde tomaten in olie. Als je andere gebruikt, dan moet je ze eerst een minuut of 10 weken in (warm) water.