Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Paprikarisotto

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Ingredienten

Bereidingswijze

Ui snipperen, bosui in ringetjes snijden, paprika in blokjes snijden en knoflook fijnhakken. Olijfolie verhitten en groenten hierin 4 minuten zachtjes bakken.

Rijst toevoegen en 1 minuut roerbakken. Cayenne en chilivlokken toevoegen en blussen met 1 dl wijn. Als de rijst vrijwel droog is een soeplepel bouillon toevoegen. Rijst zachtjes afgedekt koken tot deze weer bijna droog is en dan weer vloeistof (afwisselend wijn en bouillon) toevoegen. Doorgaan tot alle bouillon en wijn is toegevoegd en de rijst gaar is. Op smaak brengen met zout en peper en de gistvlokken erdoor roeren.

Opmerking

Ik heb de tuinkruidenbouillon gewoon van blokjes gemaakt en daarbij 2 blokjes gebruikt voor 6 dl water.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Laatste blog


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.