Ingredienten
- 2 stengels bleekselderij
- 2 wortels
- 1 ui
- 4 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 2 blikken kikkererwten
- 2 blikken tomatenblokjes
- zout
- peper
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl oregano
- 150 gr fusilli (of andere korte pasta)
- 6 el gistvlokken
Bereidingswijze
Bleekselderij in plakjes snijden. Wortels in halve plakjes snijden. Ui snipperen. Olijfolie verhitten in een soeppan en bleekselderij, wortel en ui 4 minuten zachtjes bakken.
Knoflook fijnhakken, toevoegen en 2 minuten meebakken.
Kikkererwten uit laten lekken en samen met tomatemblokjes, zout, peper, chilivlokken en oregano toevoegen. Water toevoegen tot geheel soepdikte krijgt en 10 minuten zachtjes koken.
Pasta toevoegen en deze in de soep net gaar koken.
Pasta verdelen over 6 kommen en elke kom bestrooien met 1 el gistvlokken.