Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Mediterrane keuken Griekse blote billen in het gras

Griekse blote billen in het gras

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Blote billen in het gras is een Hollandse combinatie van witte bonen en (gezouten) snijbonen. In dit recept heb ik er een Griekse draai aan gegeven.

Ingredienten

Bereidingswijze

Uien in ringen snijden. Olijfolie verhitten en de uien er een paar minuten op laag vuur in fruiten. Knoflook grof hakken en toevoegen. Fruiten tot de ui glazig is. Tomaten toevoegen en in de pan klein snijden. Oregano, zout en peper toevoegen en 15 minuten zachtjes koken.

Snijbonen schoonmaken en in schuine stukken van 1 tot 2 cm snijden. Witte bonen uit laten lekken. Snijbonen 5 minuten koken in ruim water met zout. Snijbonen met een schuimspaan uit de pan scheppen en aan de saus toevoegen. Witte bonen toevoegen en het geheel 10 minuten doorwarmen. Als het geheel droog is wat water toevoegen.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.