Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Mediterrane keuken Algerijnse groentenschotel

Algerijnse groentenschotel

E-mail Print PDF
User Rating: / 1
PoorBest 

In mijn zoektocht naar nieuwe recepten kwam ik Khalota tegen, een Algerijnse groentenschotel. Dat stond vandaag, met een kleine aanpassing, op het menu. De velderwten (jonge kapucijners) zijn niet traditioneel en zouden vervangen moeten worden door tuinbonen. Het resultaat heb ik opgediend met couscous. Het is redelijk machtig en niet geschikt als je de volgend dag een carrièrereddende bespreking hebt.

Ingredienten

Bereidingswijze

De ui fijnsnipperen. Peterselie fijnhakken (levert ongeveer 2 el gehakte peterselie op). Wortels over de lengte halveren en in halve plakjes snijden. Bonen schoonmaken en halveren. Aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. De courgette en aubergine in blokjes snijden.

De ui in een droge pan (dus zonder olie) roerbakken tot deze begint te kleuren. Paprikapoeder, fijngehakte teentjes knoflook, peterselie en water toevoegen en goed mengen. Aardappelen, wortel, sperziebonen en groentebouillon toevoegen en aan de kook brengen. Afgedekt 10 minuten koken. Courgette en aubergine toevoegen en nog 5 minuten koken. Velderwtjes toevoegen en nog 5 minuten koken.

Peterselie en knoflook fijnhakken en zout, peper en cayenne naar smaak toevoegen.

Groentenschotel bij het opdienen bestrooien met het peterselie/knoflook-mengsel.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.