Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Lunchgerechten Stoof van champignon en tomaat

Stoof van champignon en tomaat

E-mail Print PDF
User Rating: / 3
PoorBest 

Een eenvoudig stoofpotje. Opgediend met Turks brood of stokbrood een lekker lunchgerecht.Stoof van champignons en tomaat

Ingredienten

  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr champignons
  • zout
  • peper
  • 1 el olijfolie
  • 1 el dille
  • 1 dl rode wijn
  • 1 el peterselie
  • 1 el tijm

Bereidingswijze

Gedroogde tomaten in heet water weken. Ui pellen en grof snipperen. Tomaten in stukken snijden. Knoflook pellen en fijn snipperen. Champignons in grove stukken snijden. Geweekte tomaten in reepjes snijden.

Olijfolie verhitten in een wokpan. Ui toevoegen en een minuutje bakken. Champignons en zout en peper (naar smaak) toevoegen en een paar minuten op niet al te hoog vuur meebakken. Af en toe roeren. Tomaten toevoegen en een paar minuten op hoog vuur roerend bakken. Zongedroogde tomaten, wijn en dille toevoegen en op laag vuur laten stoven tot vrijwel al het vocht verdampt is.

Vlak voor het opdienen de peterselie en de tijm erdoor roeren.