Lunch op Bevrijdingsdag. Lekker thuis, maar wat ga je eten? Thuis is er geen bedrijfsrestaurant waar je even wat te eten kan halen. Vreemd genoeg had ik er ook niet aan gedacht dat ik vandaag thuis zou eten.
Een blik in de koelkast maakte duidelijk dat er nog tahoe en champignons waren. Ook lagen er nog wat tomaten van afgelopen weekend. In de voorraadkast werden nog wat pitabroodjes gevonden. Het volgende recept werd ter plekke bedacht.
Ingredienten
- 1 sjalotje
- 100 gr champignons
- 1 el olijfolie
- 1 tomaat
- zout
- peper
- 100 gr tahoe
- 1 tl kurkuma
- 1 el gedroogde bieslook
- 4 pitabroodjes
Bereidingswijze
Sjalotje schoonmaken, halveren en in dunne (halve) ringen snijden. Steeltjes van de champignons verwijderen en kappen in dunne plakjes snijden.
Olijfolie verhitten in een koekepan. Sjalot en champignon toevoegen en zachtjes 7 tot 8 minuten fruiten. Tomaat in blokjes snijden en toevoegen. Zout en peper toevoegen en nog 3 minuten zachtjes bakken. Tahoe prakken met de kurkuma. Tahoe en bieslook toevoegen en nog 3 minuten doorwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.
Pitabroodjes afbakken (bijvoorbeeld in een broodrooster) en opensnijden. Broodjes vullen met tahoe en direct opdienen.