Lunch. Een lekker vers (af)gebakken broodje, wat pesto, een paar blaadjes sla, een paar olijfjes en zongedroogde tomaatjes uit de olie en... gemarineerde tahoe.
De blokjes lijken een beetje op blokjes mozzarella of halloumi. De blokjes kunnen ook in plaats van feta gebruikt worden, bijvoorbeeld in een Griekse salade of een Turkse herderssalade. De tahoe kan kaas natuurlijk niet vervangen in gerechten, waar de kaas moet smelten.
Ingredienten
- 250 gr (half blok) tahoe
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie
- 1 tl basilicum
- 1 tl oregano
- 1 tl zout
- mespunt knoflookpoeder
- mespunt peper
Bereidingswijze
Tahoe in kleine dobbelsteentjes snijden.
Marinade maken door alle andere ingrediënten door elkaar te roeren in een afsluitbare bak. Tahoe toevoegen en de bak sluiten. Bak omdraaien en schudden om alle tahoe goed met de marinade in aanraking te laten komen.
Tahoe minimaal een dag laten marineren in de koelkast. De bak regelmatig weer even draaien en schudden om de marinade te herverdelen.