Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hummus

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Ik weet niet precies onder welke categorie ik hummus moet plaatsen. Het is geen saus, geen salade, geen bijgerecht. Omdat ik het in eerste instantie als broodbeleg ga gebruiken, zet ik het daar maar onder.

Ingredienten

Bereidingswijze

Kikkererwten goed uit laten lekken.

Sesamzaad roosteren in een droge koekenpan tot het begint te kleuren. Sesamzaad samen met de knoflook en 1 el olijfolie overdoen in de keukenmachine. Knoflook fijnhakken. Kikkererwten toevoegen en zoveel mogelijk pureren. Rest van de ingredienten toevoegen en verder pureren. Af en toe de puree naar beneden drukken, omdat de keukenmachine anders niets meer pureert.

Variatie

Hummus Napolitana

Hummus klaarmaken zoals hierboven beschreven. Aan het eind wat peterselie, zongedroogde tomaten en zwarte olijven toevoegen en nog even pureren. Het is niet de bedoeling dat deze toevoeging helemaal pureert. Eventueel kan de toevoeging ook kleingesneden worden en vervolgens door de hummus geschept worden.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.