Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Broodbeleg Spread van geroosterde wortel

Spread van geroosterde wortel

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

In mijn zoektocht naar een beetje variatie in broodbeleg kwam ik op het idee om spread van geroosterde wortel te maken. Door het roosteren en de toevoeging van tijm krijgt de wortel een heerlijke smaak. De eerste poging was lekker, maar nauwelijks te smeren. Bij de tweede poging heb ik de hoeveelheid havermout terug gebracht en dat levert een beter resultaat.

Ingredienten

  • 4 wortelen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tijm
  • 1 el havermoutvlokken

Bereidingswijze

Wortelen raspen en in de lengte in kwarten snijden. In een ovenschaal doen en besprenkelen met olie. Ongeveer 3 kwartier roosteren en af en toe omschudden. De laatste 10 minuten de tijm toevoegen.

Wortelen iets af laten koelen en in de keukenmachine doen. Havermout toevoegen en pureren. Als de massa te nat is eventueel iets meer havermout toevoegen.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.