Ik zag verschillende manieren om broccoli met tahoe klaar te maken. Ik besloot hier en daar wat te combineren en kwam zo tot deze broccoli op z'n Chinees. Heel goed mogelijk dat niemand in China dit ooit heeft gegeten.
Ingredienten
- 2 stronken broccoli
- 1 groene paprika
- 1 blok tahoe
- 2 el zonnebloemolie
- 15 cl water
- 2 el chilisaus
- 2 el sojasaus
- 2 tl maizena
- sap van een halve citroen
- scheutje sesamolie
- 2 tl gemberpoeder
- 2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
Kleine roosjes van de stronken broccoli afsnijden. De stelen fijnhakken. Paprika in stukken snijden.
Tahoe in stukken snijden en knapperig bakken in de hete olie. Tahoe uit de pan halen en broccolistelen 2 minuten roerbakken. Paprika toevoegen en een minuut meebakken. Broccoliroosjes toevoegen en 2 minuten roerbakken.
Water, chilisaus, sojasaus, maizena, citroensap en sesamolie tot een sausje roeren. Gemberpoeder, uitgeperste knoflook en saus door broccoli roeren en een paar minuten zachtjes koken.
Serveren met gekookte rijst.