Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Dersa chili

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Het is zondag even na zes uur. "Wat eten we?" Ik dacht dat er preitaart op het programma stond, maar dat zou te lang duren. De winkels waren zojuist gesloten en dan moet je wat verzinnen. Koelkast open, voorraadkast open, internet erbij gehaald. Het resultaat is het volgende gerecht geserveerd met rijst en een salade van paprika, komkommer, tomaat en walnoten. We waren het erover eens dat het pittig te noemen is en dat wil heel wat zeggen bij ons. Ik heb dus maar "naar smaak" achter de chilipepers gezet.

Dersa is een pikate saus uit Algerije en Marocco, gemaakt van chilipepers, knoflook, komijn en olijfolie. De combinatie bonen, ui, tomaat en chilipeper is de basis voor een goede chili. Daarom heeft het gerecht de naam Dersa chili gekregen.

Ingredienten

Bereidingswijze

Bonen afspoelen en uit laten lekken.

Olie op half hoog vuur verhitten in een grote pan. Ui fijnsnipperen en 6 minuten fruiten. Chilipepers en komijnzaad in een vijzel fijnstampen. Samen met de uitgeperste knoflook toevoegen aan de ui en 3 minuten fruiten. Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meefruiten. Vleestomaat in blokjes snijden en samen met de wijn toevoegen. Als het vocht bijna verdampt is bonen, bouillon, laurierblad, cayenne en peterselie toevoegen. Chili een half uur zachtjes koken.

Voor opdienen de laurierblaadjes eruit halen en koriander en peterselie door de chili roeren.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.