Wat een restje andijvie al niet kan doen.
Ingredienten
- 900 gr aardappelen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 el olijfolie
- 125 gr andijvie
- 100 gr walnoten
- paneermeel
- 4 el olijfolie en/of boter
Bereidingswijze
Aardappelen schillen en in een bodempje gezout water 20 minuten koken. Afgieten en opzij zetten.
Ui, knoflook en paprika fijnsnijden. Olie verhitten in een kleine koekepan en groenten 5 minuten fruiten.
Aardappelen stampen en andijvie erdoor mengen. Ui-mengsel en grof gehakte walnoten erdoor roeren. Mengsel in vieren delen en van elk deel een afgeplatte bal (de frikadel) maken. Paneermeel in een diep bord strooien en de frikadellen hierdoor wentelen.
Olie, boter, of een combinatie van die twee verhitten in een koekepan en de frikadellen aan beide kanten bakken.
Tips
De walnoten kunnen ook makkelijk met de hand in stukken gedrukt worden in plaats van ze grof te hakken.
De frikadellen zijn nogal instabiel. Gebruik een mes om ze iets op te lichten, zodat er een spatel onder geschoven kan worden. Draai de frikadel vervolgens om door deze met het mes tegen te houden. Draai ze ook maar 1 keer om, om het risico op uit elkaar vallen zoveel mogelijk tegen te gaan.