Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Hollands Rauwe andijviestamppot met gebakken geitenkaas

Rauwe andijviestamppot met gebakken geitenkaas

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Stamppot rauwe andijvie is een bekend gerecht in de Hollandse keuken. Als je aardappelen kan koken, dan kan je dit ook klaarmaken. Normaal wordt er van alles bij klaargemaakt, zodat het resultaat alsnog niet vegetarisch is. Dit is een vegetarische versie.

Ingredienten

Bereidingswijze

Aardappelen schillen en in bodempje water in 20 minuten gaar koken.

Geitenkaas in plakken van 1 cm dik snijden. Dun laagjes olijfolie verhitten in een koekepannetje. Plakken kaas 1 minuut op laag vuur bakken in de olie. Bestrooien met peper en paprikapoeder en omkeren. Andere kant ook 1 minuut bakken en bestrooien met peper en paprikapoeder. Omdraaien en op laag vuur warmhouden.

Aardappelen grof stampen en andijvie erdoor mengen. Serveren met een plak kaas en een beetje olie van het bakken.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.