Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Aziatisch Tempe in kokossaus

Tempe in kokossaus

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Dit is echt weer zo'n recept, waarvan je niet weet hoe je het moet nemen en onder welke categorie het valt. Omdat het uit de Indonesische keuken had kunnen komen, heb ik het maar onder Aziatisch gezet en tempe in kokossaus geeft eigenlijk het beste aan waar het om gaat. Ik had eerst gekookte en daarna gestoofde tempe, maar dat dekt de lading niet. Naam en herkomst maken me ook niet zo heel veel uit, ik at het met gekookte rode kool en aardappelen en dat smaakte prima. Er was nog wat over en dat ga ik morgen maar eens op een broodje proberen.

Het idee was om een pittige tempeschotel te maken. Dat is met de sambal ook wel gelukt. Mijn theelepels zijn over het algemeen niet glad afgestreken.

Ingredienten

  • 3 sjalotten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl sambal rawit
  • 1 plak tempe
  • 2 el ketjap
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl tjenkeh (gemalen kruidnagel)
  • 1/8 blok santen
  • stukje Javaanse suiker
  • 1 tl zout
  • 5 dl heet water

Bereidingswijze

Sjalotten fijn snipperen. Olie verhitten in een wok en sjalotten en uitgeperste knoflook 2 minuten fruiten. Sambal toevoegen en 2 minuten meefruiten. Tempe over de lengte in vieren delen en van elk kwart 4 plakken snijden. Tempe toevoegen en 2 minuten meebakken. Af en toe voorzichtig omscheppen. Ketjap, gember, kurkuma en kruidnagel toevoegen en voorzichtig omscheppen. Santen, suiker en zout toevoegen en er zoveel heet water bijschenken dat de tempe vrijwel onder staat. Aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten koken, zodat de saus in kan dikken. Af en toe voorzichtig omscheppen.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Laatste blog


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.