Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Uienchutney

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Supereenvoudig en heerlijk bijgerecht.

Ingredienten

  • 250 gr sjalotten
  • 1 rode peper
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 mespunt zout
  • 1 el keukentamarinde

Bereidingswijze

Sjalotten pellen en grof snipperen. Peper fijnsnipperen.

Olie verhitten in een kleine koekepan. Mosterdzaad toevoegen. Zodra de zaadjes gaan poppen sjalotten, peper en zout toevoegen en roerend een minuutje fruiten. Tamarinde toevoegen en nog een minuut of 5 meefruiten. De sjalotten moeten glazig worden, dus niet bruin.

Chutney overdoen in een schaal en af laten koelen. Gekoeld serveren.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Laatste blog


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.