Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Thaise mie

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Dit begon als "ik wil eens iets anders als nasi". De mix van de kruiden kwam eerst uit een potje. Helaas bleek dat later niet vegetarisch. Dus zelf een vegetarische mix gemaakt.

Ingredienten

  • 3 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 4 rode pepers
  • 1 blok tahoe
  • 1 limoen
  • 4 el soja- of zonnebloemolie
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl sereh
  • 1 tl ketoembar
  • 600 gr Thaise wokgroenten
  • 250 gr eiermie

Bereidingswijze

Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen. Pepers fijnsnijden. Tahoe uit laten lekken en in kleine blokjes of reepjes snijden. Limoen uitpersen.

Olie verhitten in een wokpan. Tahoe toevoegen en 5 minuten bakken. Sjalotten toevoegen, knoflook erboven uitpersen, pepers, gember, sereh en ketoembar toevoegen en 2 minuten roerbakken. Sap van de limoen toevoegen en nog even bakken.

Groenten toevoegen en 3 minuten roerbakken. Daarna op laag vuur warm houden.

Mie klaar maken volgens gebruiksaanwijzing.

Mie toevoegen en nog een minuut of 2 roerbakken.

Alternatieven

Gebruik gewone mie voor een veganistische versie.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Laatste blog


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.