Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Aziatisch Tahoe in pittige tomatensaus

Tahoe in pittige tomatensaus

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Ingredienten

Bereidingswijze

Tahoe in keukelrol wikkelen en minimaal 10 minuten tussen 2 snijplankjes leggen met iets zwaars erop.

Currypoeder, paprikapoeder, zout, kurkuma en maizena mengen in een diepvrieszak. Tahoe toevoegen en alles goed omschudden.
Olie verhitten en tahoe 7 minuten roerbakken. Knoflook en gember raspen en samen met citroensap toevoegen en nog 1 tot 2 minuten roerbakken.

Tahoe uit de pan halen.

Cashewnoten overgieten met kokend water en minimaal 15 minuten laten staan.

Olie verhitten. Knoflook fijnhakken en 1 minuut bakken. Tomaten, gember en lomboks pureren in het bakje van de staafmixer en toevoegen. Cashewnoten en water pureren in hetzelfde bakje en toevoegen. Het bakje uitspoelen met water en dat ook toevoegen. Currypoeder, chilipoeder, cayenne, fenegriekblad, tomatenpuree en zout toevoegen en koken tot de saus de juiste dikte heeft.

Korianderblad door de saus roeren. Tahoe toevoegen en nog 1 minuut doorwarmen.

Opmerkingen

In plaats van de tomaten kan ook een blik tomaten gebruikt worden.

In plaats van Madras currypoeder kan ook garam masala gebruikt worden.

In plaats van Kashmiri chilipoeder kan ook paprikapoeder gebruikt worden.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.