Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tahoe sate

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

IngredientenTahoe sate

Bereidingswijze

Laat de tahoe uitlekken en snij die dan in blokken van ongeveer 1x1x2 cm.

Pureer de ui, knoflook en rode peper samen met de olie. Doe dit over in een bak. Ketjap, suiker, gemberpoeder en kurkuma toevoegen en goed mengen. Tahoe toevoegen en voorzichtig mengen zodat alle tahoe onder de marinade zit. Zo lang mogelijk laten marineren.

Op niet te hoog vuur een koekenpan verwarmen. Tahoe, met niet te veel gelijk en niet te veel aanhangende marinade, in de pan leggen en enkele minuten bakken. Omdraaien en de andere kant ook enkele minuten bakken.

Opmerkingen

De gemberpoeder kan ook vervangen worden door verse gember. Pureer die dan samen met de ui.

Voor het marineren gebruik ik een diep "bakje van de Chinees". Marinade erin, tahoe erin, deksel erop en je kan het makkelijk schudden om de marinade overal te krijgen.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.