Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Aziatisch Tahoe tikka masala

Tahoe tikka masala

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Ingredienten

Bereidingswijze

Doe alle kruiden (van gemberpoeder tot en met kardamompoeder) in een diepvrieszak. Druk het vocht uit de tahoe en snij de tahoe in blokjes. Doe de blokjes in de zak, draai de bovenkant dicht en schud de inhoud om zodat de blokjes helemaal onder de kruiden zitten. Laat de kruiden een paar minuten intrekken.

Verhit 2 el olie in een wok. Haal de blokjes uit de zak en klop het teveel aan kruiden af. Bak de tahoe met niet te veel tegelijk een paar minuten aan beide kanten. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog wordt, want dan verbranden de kruiden. Haal de tahoe uit de pan en houd ze apart.

Voeg de derde eetlepel olie toe, snipper de ui en fruit die 3 tot 4 minuten. Voeg de tomatenpuree en de resterende kruiden uit de zaak toe en bak dit nog 3 tot 4 minuten. Snij de knoflook fijn en bak die 1 minuut mee. Voeg het blik tomaten toe en knijp daarbij de tomaten fijn. Hak de santen grof en voeg die toe. Vul het blik van de tomaten voor de helft met water en voeg dit ook toe. Leg een spatdeksel op de pan en breng alles aan de kook. Laat het 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de olie vrijkomt. Doe de tahoe terug in de pan en warm alles nog 5 minuten zachtjes door.

Opmerkingen

Gebaseerd op een recept van Chef John.

Dit is een luxere versie van tofu tikka masala.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Laatste blog


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.