Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pad thai

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Ingredienten

Bereidingswijze

Snij de tempeh in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el sesamolie en 1 el zonnebloemolie in een wok en bak de tempeh goudbruin. Meng de pindakaas, 1 el sesamolie, 2 el sojasaus en de chilivlokken en voed wat water toe, zodat er een dikke saus ontstaat. Voeg de fried tofu toe aan de tempeh en doe de saus erbij. Spoel de mengkom om met nog wat water en voeg ook dat toe. Meng alles goed en laat het vrijwel droogbakken. Haal het uit de wok en houd het apart.

Veeg de wok schoon en verhit 1 el sesamolie en 1 el zonnebloemolie. Bak de shiitake 3 minuten. Voeg de shimeji toe en bak nog 3 minuten. Snij de knoflook en gember fijn en de sereh in stukjes en bak die 1 minuut mee. Snij de tomaat in blokjes en de lombok in stukjes en voeg die samen met de sugar snaps toe. Halveer de minimaais in de lengte en de breedte en voeg die toe. Roerbak alles voor 3 minuten.

Maak de rijstnoedels klaar volgens de verpakking. Giet ze af en spoel ze met koud water. Bak de noedels even mee samen met 2 el sojasaus. Voeg het sap van de limoen en de tauge toe en haal van het vuur. Opdienen bestrooid met bosui in ringetjes, korianderblad en grofgehakte pinda's.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Laatste blog


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.