Ingredienten
- 1 blok tahoe
- 2 el groene currypasta
- 3 teentje knoflook
- 2 tl gemberpasta
- sap van een halve limoen
- 1 stronk broccoli
- 2 el zonnebloemolie
- 150 gr witte kool
- 165 ml kokosmelk
- 125 gr tauge
- 4 el korianderblad
Bereiding
Tahoe in grote dunne stukken snijden en in een kom doen.
Marinade maken van 1 el currypasta, gehakte knoflook, gember en limoensap. Tahoe mengen met marinade.
Kleine roosjes van de broccoli snijden.
Olie verhitten in een wok en tahoe hierin bakken tot die gaat kleuren. Regelmatig omscheppen. Kool, broccoli, 1 el currypasta en kokosmelk toevoegen en 5 min afgedekt koken. Tauge toevoegen en nog 1 minuut afgedekt koken. Bestrooien met korianderblad en opdienen.
Alternatieven
Dit recept kan als basis dienen voor heel veel varianten. Broccoli kan bijvoorbeeld eenvoudig vervangen worden door boontjes, tahoe door paddestoelen enzovoort.