Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kadhai tofu

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Een kadhai is een pan, die een beetje op een wok met 2 oren lijkt. De pan wordt ook wel karahi genoemd. Gerechten die in de pan klaargemaakt worden, krijgen de naam van de pan (vraag me niet waarom). Ik vond een (vegetarisch) recept voor kadhai paneer en heb daar een veganistische versie van gemaakt door de paneer te vervangen door tahoe.

Ingredienten

Bereiding

Tahoe in blokjes van 1 cm snijden en bakken in de olie tot de tahoe rondom gaat kleuren. Tahoe uit de olie halen en apart houden.

Paprika's in blokjes snijden en in de resterende olie bakken tot de paprika zacht is. Paprika uit de pan halen en apart houden.

Tomaten, gember en groene peper pureren in een keukenmachine.

Aan de resterende olie het komijnzaad toevoegen. Als de komijn gaat poppen de tomatenpuree, koriander, kurkuma en cayennepeper toevoegen en de saus 4 minuten zachtjes laten koken.

Zout, water, tahoe en paprika toevoegen en 5 minuten zachtjes koken.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.