Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Aziatisch Nasi Goreng II

Nasi Goreng II

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Nasi was een van de eerste recepten die ik zelf ging bewerken. Uiteindelijk werd een niet-vegetarisch recept vegetarisch en maakte ik dat jarenlang klaar. Helaas bleek de gebruikte kruidenmix niet vegetarisch en de vervanging was dat uiteindelijk ook niet. Daarom ben ik terug gegaan naar de basis en ben ik de kruidenmix weer zelf gaan maken. Het volgende recept is wat er uit gekomen is. Bij benadering dan, want ik ben niet zo van exacte hoeveelheden.

Ingredienten

Bereidingswijze

Rijst koken.

Tahoe in kleine blokjes snijden. Olie verhitten in een wok en tahoe toevoegen en omscheppen. Uienpoeder, salieblad, selderijblad, paprikapoeder en ketjap toevoegen. Omscheppen tot alle tahoe gekleurd is door de ketjap en ongeveer 10 minuten bakken. Regelmatig omscheppen.

Uien snipperen en knoflook fijnhakken. Olie verhitten in een grote pan. Ui en knoflook toevoegen en 2 minuten fruiten. Rode peper fijnsnijden en 2 minuten meefruiten. Laos, koriander, gember, komijn, suiker, sambal en ketjap toevoegen en nog 1 minuut roerbakken. Roerbakmix toevoegen en 3 minuten roerbakken. Tahoe en rijst toevoegen en omscheppen tot alles goed gemengd is. Warmhouden tot opdienen.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.