Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Linzencurry

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Dit is de matige variant. Ik maak ook wel eens een scherpere variant. Gewoon door een peper te vervangen door een scherpere soort, een paar gedroogde chilipepers toe te voegen of vlak voor het toevoegen van de tomaten een eetlepel hot pepper saus toe te voegen.

Ingredienten

Bereidingswijze

Ui pellen en grof snipperen. Knoflook schoonmaken. Pepers snipperen.

Olie verhitten in een ruime pan. Currymix toevoegen en heelkort bakken. Ui toevoegen en een minuut meebakken. Sambal en pepers erdoor roeren. Knoflook erboven uitpersen en door de massa roeren.

Tomaten met sap toevoegen en in de pan de tomaten fijn drukken of snijden.

Linzen en water toevoegen. Het geheel aan de kook brengen en 30 tot 45 minuten laten koken. Af en toe doorroeren. Als de massa wat droog wordt, een beetje water toevoegen.

Alternatieven en tips

In plaats van linzen uit een pak kunnen ook linzen uit blik gebruikt worden. Neem in dat geval 2 blikken linzen, giet het vocht in de blikken grotendeels af en voeg ze toe. De curry hoeft nu minder lang gekookt te worden (ongeveer 10 minuten) en er hoeft ook geen water toegevoegd te worden, behalve als de massa te droog wordt.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.