Dit recept is ontstaan na een etentje bij een Indiaas restaurant, wat internetonderzoek en wat eigen ideeen. Lekker als onderdeel van een "Indiase" maaltijd.
Ingredienten
- 750 gr aardappelen
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el Garam Masala
- 1 groentebouillonblokje
- 5 dl water
- 250 gr doperwten (diepvries)
- 1 bos korianderblad
Bereidingswijze
Aardappellen schillen en in blokjes snijden. Uien pellen en grof snipperen. Knoflook pellen. Peper fijnsnijden.
Olie in een wokpan verhitten. Garam Masala toevoegen en een halve minuut roerbakken. Ui toevoegen en glazig bakken. Knoflook erboven uitpersen, peper toevoegen en een minuutje meebakken. Aardappelen toevoegen.
Aardappel enkele minuten meebakken. Regelmatig omscheppen. Bouillonblokje en water toevoegen. Aan de kook brengen en op een laag vuur laten koken tot de aardappelen gaar zijn (ongeveer 20 minuten). Af en toe omscheppen. Als de massa te droog wordt wat water toevoegen. Na 15 minuten de doperwten toevoegen.
Koreanderblad fijnhakken en toevoegen. Geheel nog even doorwarmen.