Ingredienten
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 pastinaak
- 2 el olijfolie
- 3 courgettes
- 2 el spinazie-walnotenpuree
- 1 liter bouillon
- zout
- peper
Bereidingswijze
Snij de ui, bleekselderij en pastinaak in kleine blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de groenten afgedekt 10 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn.
Snij de courgettes in de lengte in kwarten en vervolgens in plakjes van 1 cm (ongeveer).
Voeg de spinazie-walnotenpuree toe aan de pan. Voeg de courgettes toe en laat alles 10 minuten zachtjes afgedekt bakken.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat alles 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng die op smaak met zout en peper.
Opmerkingen
de spinazie-walnotenpuree is makkelijk te maken door 100 gram walnoten en 200 gram spinazie te pureren. Olijfolie toevoegen om het pureren op gang te laten komen en de gewenst dikte van de puree te krijgen. Op smaak brengen met zout en peper.