Ingredienten
- 3 el olijfolie
- 1 ui
- 2 wortels
- 3 tenen knoflook
- 2 tl komijn
- 1 tl hot curry
- mespunt chilivlokken
- 2 blikken tomaten
- 350 gr donkergroene linzen
- 2 l bouillon
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 80 gr snijbiet
- 1 limoen
Bereiding
Olijfolie verwarmen in een soeppan. Ui en wortel snipperen en toevoegen. Bakken tot de ui glazig is, ongeveer 5 min. Knoflook, komijn, curry en chilivlokken toevoegen en even meebakken. Tomaten toevoegen en met een beetje water de blikken omspoelen en toevoegen. Een paar minuten koken en de tomaten breken. Linzen en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. 30 min zachtjes koken tot de linzen net gaar zijn.
Met een staafmixer even door de soep gaan. Het is de bedoeling dat een deel van de soep gepureerd wordt. Probeer in ieder geval de grootste stukken tomaat nog mee te nemen. Alternatief is om ongeveer 3 soeplepels soep apart te pureren (met een staafmixer, blender of keukenmachine) en daarna weer terug te doen.
Op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog wat chilivlokken. Snijbiet grof snijden en door de soep roeren. Sap van de limoen door de soep roeren.