Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Soep Paprika-tomatensoep

Paprika-tomatensoep

E-mail Print PDF
User Rating: / 4
PoorBest 

Heerlijke pittige soep.

Ingredienten

Bereidingswijze

Halveer de tomaten. Halveer de paprika en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Maak de rode ui schoon en halveer de ui. Pel de knoflook. Leg de tomaten, paprika en ui in een bakblik. Bestrooi de groenten met peper en pers de knoflook erboven uit. Rooster de groenten 25 minuten op 200 graden.

Maak bouillon van het bouillonblokje en een halve liter kokend water.

Laat het mengsel afkoelen en verwijder de vellen van de tomaten. Doe het mengsel met een beetje bouillon in een keukenmachine. Pureer het mengsel.

Pureer de zongedroogde tomaten, een teentje knoflook, de rozemarijn, de azijn en de olijfolie.

Doe de bouillon, de groentenpuree, de zongedroogde tomatenpuree en de cayennepeper in een pan en warm dit door.

Serveer de soep bestrooid met gehakte basilicum, wat ringetjes bosui en gehakte mint.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Laatste blog


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.