Een snelle soep met een Italiaanse sfeer.
Ingredienten
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 2 tomaten
- 3 el olijfolie
- 400 gr Italiaanse wokgroenten
- 2 el Italiaanse kruidenmix
- 1 liter water
- 2 groentenbouillonblokjes
- 150 gr spaghetti
Bereidingswijze
Ui schoonmaken en grof snipperen. Knoflook schoonmaken. Tomaten in blokjes snijden.
In een grote pan de olie verwarmen. Ui toevoegen en knoflook erboven uitpersen. Enkele minuten smoren. Tomaat toevoegen en een minuutje meebakken.
Groenten en kruiden toevoegen en een minuut of 3 roerbakken.
Water (kokend), bouillonblokjes en spaghetti toevoegen en het geheel roerend aan de kook brengen. Soep op een laag vuur een kwartiertje laten koken.
Alternatieven
Een klein blikje groene kidneybonen uit laten lekken en met de spaghetti mee toevoegen.