Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Soep Pttige kikkererwtensoep

Pttige kikkererwtensoep

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Het idee voor deze soep komt uit een kookboek. Dat recept was echter nogal saai. Deze soep is aardig opgepimpt en een stuk pittiger als het origineel. Meer knoflook en sambal en chilipoeder tijdens het koken (in plaats van een beetje achteraf). In het origineel zat tahini en crème fraîche en die zijn vervangen door pindakaas en kokosmelk. Het resultaat was een stevige soep, die met wat brood net aan een maaltijdsoep was.

Alle hoeveelheden zijn nogal geschat. Ik gebruikte 1 aardappel, maar die was behoorlijk groot. Chilipoeder, komijn en koriander heb ik op gevoel toegevoegd. De kokosmelk kwam uit een klein blikje, waar ongeveer 15 cl in zit. De spinazie was bijna de helft van een zak van 450 gram.

Ingredienten

Bereidingswijze

Ui snipperen en knoflook fijnhakken. Olie verhitten in een grote pan en ui en knoflook met wat zout en peper op half hoog vuur fruiten tot de ui glazig is. Sambal, chilipoeder en komijn toevoegen en nog even verder fruiten. Aardappelen in kleine blokjes snijden en toevoegen. Aardappelen een paar minuten bakken.

Bouillon toevoegen en aardappelen 10 minuten zachtjes koken. Kikkererwten uit laten lekken en toevoegen. Het geheel nog 5 minuten koken. Kokosmelk, pindakaas en korianderblad toevoegen.  Spinazie in reepjes snijden, afspoelen en toevoegen. De soep nog een paar minuten laten koken en dan opdienen.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.