Ingredienten
- 1 ui
- 2 el zonnebloemolie
- 5 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 el paprikapoeder
- 1 el sambal
- 1 blik tomaten
- 2 blikken bruine bonen
- 1 groentebouillonblokje
- 1 dl rode wijn
- 2 el tijm
- 4 aardappelen
- 150 gr peultjes of sperziebonen
Bereidingswijze
Ui grof snipperen. Olie verhitten in een soeppan en ui en uitgeperste knoflook 4 minuten zachtjes fruiten. Paprika's in stukken snijden en 4 minuten meebakken. Paprikapoeder en sambal toevoegen en 2 minuten fruiten.
Tomaten, bruine bonen, water (het blik van de tomaten en 1 blik van de bonen opnieuw vullen) en het bouillonblokje toevoegen en aan de kook brengen. Wijn en tijm toevoegen en 5 minuten zachtjes koken. Aardappelen in kleine blokjes snijden en peultjes of sperziebonen in stukjes snijden. Aardappelen en sperziebonen toevoegen en 15 minuten koken.