Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Soep Kidneybonensoep

Kidneybonensoep

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

"Neem voor morgen maar soep mee." Als enige vegetarier tussen niet-vegetariers betekent dat: "We eten soep. Maak jij zelf maar wat." Ik stond voor de Lidl op weg van werk naar huis en had geen idee wat er thuis nog was om soep van te maken. De supermarkt leverde ook weinig inspiratie op en ik besloot kidneybonen, gepelde tomaten en soepgroenten mee te nemen in de hoop dat er thuis nog voldoende was om de soep mee af te maken.

Gelukkig was ik in het weekend bij de toko geweest en had ik daar een blok santen meegenomen. En kruiden zijn altijd wel in huis. Er was ook nog een restje bleekselderij. Ik besloot los te gaan en kwam tot het volgende recept.

Ingredienten

Bereidingswijze

Ui grof snipperen. Bleekselderij in kleine blokjes snijden.

Olie verhitten in en soeppan en ui, bleekselderij en koriander toevoegen. Op matig vuur fruiten tot de ui glazig wordt. Knoflook erboven uitpersen, sambal toevoegen en het geheel nog een minuutje roerbakken. Tomatenblokjes toevoegen en een minuutje meebakken. Blik van de tomaten vullen met water en samen met de kidneybonen en santen toevoegen. Soep aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes koken.

Soepgroenten toevoegen en nog een paar minuten koken. Op smaak brengen met zout en peper.

Opmerkingen

Mijn soep was vrij pittig, omdat ik sambal rawit gebruikte volgens de theelepelmaat die ik gewend ben (volgens velen is dat meer een eetlepel).

De soepgroenten moeten niet volledig gaar gekookt worden. Voeg ook niet te veel water toe. Eigenlijk is de soep een partij groenten en bonen in een dunne tomatensaus.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.