Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Salade Lauwe avocadosalade

Lauwe avocadosalade

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Salade van lauwwarme avocado met paprikadressing.

Ingredienten

Bereidingswijze

Steelaanzet uit de paprika snijden en zaadjes eruit schudden. Knoflook pellen. In een kleine ovenschaal doen en besprenkelen met 2 el olijfolie. Op 200 graden in de oven roosteren tot de paprika begint te blakeren. Paprika af en toe keren.

Paprika uit de oven iets af laten koelen en het vel eraf trekken. Paprika in stukken snijden en eventueel nog aanwezige zaadjes verwijderen. Knoflook uitpersen. Dit gaat makkelijk door er gewoon in te knijpen.

Paprika, knoflook en het vocht in de ovenschaal in een keukenmachine doen. 3 el olijfolie, amandelen, mosterd, balsamico, gehakt korianderblad en witte wijn toevoegen en tot saus pureren. Saus verwarmen en zachtjes in laten koken.

Avocado's halveren, de pit verwijderen en schillen.

Saus in sauspan verwarmen. Avocado's in plakjes snijden en in een pan met anti-aanbaklaag in 2 el olijfolie bakken. Sla over 2 borden verdelen, avocadoplakjes over de sla verdelen en paprikasaus eroverheen druppelen.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.