Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Salade Komkommerzuur

Komkommerzuur

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Een pittige, maar ook frisse komkommersalade.

Ingredienten

Bereidingswijze

Komkommer wassen en ongeschild in dunne plakjes schaven (bijvoorbeeld met een kaasschaaf). In een vergiet mengen met het zout. Komkommer 30 minuten laten staan en dan afspoelen. Zoveel mogelijk vocht uit de komkommer drukken en de komkommer overdoen in een schaal.

Ui pellen en in dunne halve plakjes snijden. Ui, suiker en sambal bij de komkommer doen. Azijn over de salade schenken (komkommer moet onder komen te staan).

Komkommer nog een half uur laten staan. Af en toe even omscheppen.

Alternatieven

In plaats van sambal kan ook een rode peper fijngehakt toegevoegd worden.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Laatste blog


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.