Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Ovengerechten Pastei van noten en groenten

Pastei van noten en groenten

E-mail Print PDF
User Rating: / 1
PoorBest 

Een verrassende pastei van noten en groenten, die het fantastisch doet bij een luxe diner (bijvoorbeeld het volgende kerstdiner).

Ingredienten

Bereidingswijze

Hak de noten fijn de een keukenmachine. Voeg het (in stukjes geplukte) brood toe en hak dit grof mee.

Snipper de sjalotten grof. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en fruit de sjalotten een paar minuten. Voeg de notenmix en de paprikapoeder toe en bak het geheel onder regelmatig roeren een minuut of 5. Zet de notenmix apart in een schaal.

Snij de courgette en wortel in blokjes en de venkel in stukjes. Hak de paddestoelen grof. Verhit de rest van de olie in de wokpan en bak de paddestoelen, wortel, venkel en courgette enkele minuten.

Meng de groenten en de noten.

Rol 4 plakken deeg uit en bedek daarmee de bodem en zijkanten van een bakvorm. Stort de groenten/notenmix in de bakvorm. Rol de vijfde plak deeg uit en bedek daarmee de bovenkant.

Klop het ei los en smeer daarmee de bovenkant van de pastei in. Plaats de pastei 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de bovenkant mooi donker gekleurd is. Dien de pastei op in plakken.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.