Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Spinazietaart

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Taarten maken zit me in het bloed. Letterlijk. Mijn moeder maakt ze vaak en ik vind het ook leuk.

Ingredienten

Bereidingswijze

Spinazie goed wassen en met een beetje water laten slinken in een grote pan. Af en toe doorroeren. Spinazie in een vergiet storten en grotendeels af laten koelen.

Uien snipperen. Olie verhitten in een wok en ui en uitgeperste knoflook hierin zachtjes fruiten tot de ui glazig is. Ui grotendeels af laten koelen.

Springvorm invetten met de boter. 6 plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven ondergrond uitrollen tot een lap die ruim de bodem en zijkanten van de springvorm kan bedekken. Springvorm met het bladerdeeg bekleden en overtollig deeg over laten hangen. De resterende 4 plakjes bladerdeeg uitrollen tot een lap die groot genoeg is om de bovenkant van de springvorm ruim te bekleden.

Olijven en zongedroogde tomaten goed uit laten lekken. Beide in de keukenmachine grof hakken.

Spinazie, olijven, zongedroogde tomaten en ui mengen. Ricotta erdoor roeren. Eieren erdoor kloppen. Peterselie, oregano, chilipoeder, zout, peper, beide kazen en 3 el paneermeel erdoor mengen.

Resterende paneermeel over het deeg in de springvorm strooien. Spinaziemengsel in de springvorm storten en goed aandrukken en gladmaken. Resterend deeg over de vulling leggen en goed vastmaken aan de deegbodem. Eventueel te veel aan deeg verwijderen.

Taart 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Opmerkingen

Sommige mensen bekleden de springvorm met plakjes bladerdeeg. Dat is sneller dan uitrollen, maar het goed sluiten van de naden is een probleem.

De grote vraag is altijd: hoe rol je vierkante plakjes uit tot een ronde lap deeg? Alle plakjes op elkaar leggen en hopen dat het resultaat rond wordt is een mogelijkheid, maar zoveel mogelijk rond beginnen is makkelijker. Het tweede plakje 45 graden gedraaid op het eerste leggen, de punten van het derde plakje tussen de punten van de eerste twee, het vierde weer 45 graden gedraaid ten opzichte van het derde en zo verder.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.